Сучасні економічні кросовери: у чому секрет ефективності

Сучасні економічні кросовери: у чому секрет ефективності

buttons.will share

Покупці все частіше обирають кросовери. Але такі автомобілі, як і будь-які інші, повинні відповідати сучасним вимогам економічності. Цьому заважає підвищена вага, проте кросоверам все вдається. У чому секрет?

Перш за все, конструктори досягли досконалості в роботі з ДВЗ:

  • модернізація паливної системи;
  • зменшення робочого об'єму при зростанні потужності;
  • інтелектуальне керування роботою двигуна;
  • використання турбонагнітачів;
  • гібридні силові установки.

Гібридні моделі сприяють зниженим витраті палива. Мета – запропонувати покупцям економічний кросовер, сучасний та ефективний для навколишнього середовища. Гібриди стають дедалі популярнішими завдяки набору ключових характеристик:

  • висока надійність;
  • екологічність;
  • економічність.
  1. Висока надійність. Опитування користувачів, дані технічного обслуговування й аналіз стану автомобілів на вторинному ринку демонструють, що гібридні транспортні засоби виявляються дуже надійними навіть у порівнянні зі звичними монопаливним автомобілями.
  2. Екологічність. Зниження середніх викидів СО2 – одна з вимог, відповіддю на яку виявилися гібридні автомобілі. Такий транспорт здатний утримувати середній показник викидів СО2 нижче 50 гр/км. При цьому наразі розробляються європейські директиви, що обмежать максимальний показник на рівні 95 гр/км – будь-який гібридний, навіть спортивний, кросовер вже до цього готовий.
  3. Економічність. Прийнято вважати, що гібридний двигун, який складається з декількох ключових агрегатів, призводить до підвищення ваги транспортного засобу. Але комбінація декількох моторів дозволяє використовувати компактний двигун внутрішнього згоряння невеликого об'єму і ваги, а електричний мотор (один або кілька), що працює з ним в парі, ніколи не займає багато місця. В результаті важлива перевага подібних систем – економія палива за рахунок перерозподілу енергії та періодичного відключення ДВЗ – виявляється вирішальним фактором для покупців при виборі гібридного автомобіля.

Однак кросовер-гібрид - не панацея на шляху до економії пального в сегменті сучасних кросоверів. Компактні ДВЗ навчилися демонструвати ефективність завдяки раціональній витраті пального. Але важливу роль грає підхід до конструкції транспортного засобу.

Раніше кросовери базувалися на вузлах і агрегатах легкових моделей. Це призводило до технологічних обмежень та неможливості домогтися задовільної паливної ефективності. Тепер сучасний модельний ряд Mitsubishi Motors Ukraine демонструє, що індивідуальний і комплексний підхід до проєктування кросоверів дозволяє пропонувати економічні автомобілі в поєднанні з необхідними експлуатаційними характеристиками.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital